Συνέντευξή στον ΑΝΤ1

by Admin

#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές #disabledlivesmatterΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΣυνεχίζουμε τον αγώνα ώστε τα ζητήματα της αναπηρίας και της διεύρυνσης του κοινωνικού κράτους να ανέβουν ψηλά στην ατζέντα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Τα βασικά σημεία της συνέντευξής μου στην πολιτική εκπομπή της κυρίας Μαρίας Σαράφογλου, στον ΑΝΤ1, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω: • Σε αυτή την εκλογική διαδικασία καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο μεγάλο στοίχημα. Έχουμε βάλει τα θέματα της αναπηρίας στη συζήτηση. • Αν εκλεγώ από τον Ελληνικό λαό, άμεσα θα διεκδικήσω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής πράξης προσβασιμότητας, πρακτική εφαρμογή στις χώρες της ευρωζώνης και περισσότερο κοινωνικό κράτος. • Η αντιπαράθεση για το θέμα του Στέλιου του Κυμπουρόπουλου αποτελεί case study. Πολλοί, ανάπηροι και μη, αντέδρασαν στην ανάρτηση. Για μένα δεν ήταν προσβολή η δήλωση του κ. Πολάκη, προσβολή ήταν η πρόταση μομφής του κυρίου Μητσοτάκη για ένα post, προσβολή ήταν ότι ο ίδιος το 2014 έκλεισε όλα τα γραφεία ΑμεΑ από τα υπουργεία, τους δήμους και τις περιφέρειες. • Τίθενται ζητήματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Δεν είμαστε άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ούτε με ειδικές δεξιότητες. Είμαστε ανάπηροι, έτσι αυτοπροσδιοριζόμαστε και αυτό θέλουμε να χρησιμοποιείται. • Είμαι ένας από εκείνους που κατέθεσαν απέναντι στους χρυσαυγίτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έσπασα το κομμάτι του φόβου. Έχοντας σπάσει το φράχτη του φόβου μπορώ να μιλήσω δημόσια για όσα μας καταπιέζουν.• Πραγματική έλλειψη ασφάλειας αισθάνομαι από το ότι ζω σε μια πόλη που δεν είναι φτιαγμένη για μας, που δεν μας συμπεριλαμβάνει, σε μια Ευρώπη που δεν μας συμπεριλαμβάνει.- – – – – [Σύντομα θα προστεθούν ελληνικοί υπότιτλοι για Κ/κωφές/ούς και βαρήκοες/ους]..#ΕνώνουμεΔυνάμεις #ΠροοδευτικήΣυμμαχία #ΓιαΤηνΕλλάδαΤωνΠολλών #ΓιαΤηνΕυρώπηΤωνΛαών#ΓιαΤουςΑνθρώπουςΠουΑγαπάνεΤουςΑνθρώπους #ΣΥΡΙΖΑ #EUelections2019 ????

Gepostet von Antonios Rellas am Mittwoch, 22. Mai 2019

#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές
#disabledlivesmatter #ΕνώνουμεΔυνάμεις

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε τα ζητήματα της αναπηρίας και της διεύρυνσης του κοινωνικού κράτους να ανέβουν ψηλά στην ατζέντα της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξής μου στην πολιτική εκπομπή της κυρίας Μαρίας Σαράφογλου, στον ΑΝΤ1, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

.

• Σε αυτή την εκλογική διαδικασία καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο μεγάλο στοίχημα. Έχουμε βάλει τα θέματα της αναπηρίας στη συζήτηση.

• Αν εκλεγώ από τον Ελληνικό λαό, άμεσα θα διεκδικήσω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής πράξης προσβασιμότητας, πρακτική εφαρμογή στις χώρες της ευρωζώνης και περισσότερο κοινωνικό κράτος.

• Η αντιπαράθεση για το θέμα του Στέλιου του Κυμπουρόπουλου αποτελεί case study. Πολλοί, ανάπηροι και μη, αντέδρασαν στην ανάρτηση. Για μένα δεν ήταν προσβολή η δήλωση του κ. Πολάκη, προσβολή ήταν η πρόταση μομφής του κυρίου Μητσοτάκη για ένα post, προσβολή ήταν ότι ο ίδιος το 2014 έκλεισε όλα τα γραφεία ΑμεΑ από τα υπουργεία, τους δήμους και τις περιφέρειες.

• Τίθενται ζητήματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Δεν είμαστε άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ούτε με ειδικές δεξιότητες. Είμαστε ανάπηροι, έτσι αυτοπροσδιοριζόμαστε και αυτό θέλουμε να χρησιμοποιείται.

• Είμαι ένας από εκείνους που κατέθεσαν απέναντι στους χρυσαυγίτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έσπασα το κομμάτι του φόβου. Έχοντας σπάσει το φράχτη του φόβου μπορώ να μιλήσω δημόσια για όσα μας καταπιέζουν.

• Πραγματική έλλειψη ασφάλειας αισθάνομαι από το ότι ζω σε μια πόλη που δεν είναι φτιαγμένη για μας, που δεν μας συμπεριλαμβάνει, σε μια Ευρώπη που δεν μας συμπεριλαμβάνει.

You may also like