Συνέντευξη στο Ράδιο Παρατηρητής

by Admin

#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές #disabledlivesmatterΗ συνέντευξη που έδωσα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με το Ν και με το Β» με τους δημοσιογράφους, κα. Νατάσσα Βαφειάδου και κ. Χρήστο Λαγαρία, στο Ράδιο Παρατηρητής στους 94,0 FM. • Η επίσκεψή μου στην Κομοτηνή, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, επειδή είναι μια φιλική και προσβάσιμη πόλη για μας τους ανάπηρους, ένα καλό παράδειγμα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.• Είναι κέρδος ήδη ότι στην προεκλογική διαδικασία βάλαμε την ατζέντα της αναπηρίας αρκετά ψηλά και ακούγονται με τους σωστούς όρους τα θέματα της διεκδίκησης. Αν εκλεγώ θα παλέψω και από την Ευρωβουλή για τα ζητήματα αναπηρίας, γιατί εκεί παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές μας.• Οι ανάπηροι είμαστε πάνω από 70 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί και λόγω της κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού. Οτιδήποτε θα ήταν δυνατό να βελτιώσει τις ζωές των αναπήρων και έχει οικονομικό κόστος καταψηφίζεται από την Ευρωπαϊκή δεξιά. Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, που τόσο μεθοδευμένα επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.• Οι ανάπηροι ακτιβιστές σε όλη την Ευρώπη διεκδικούμε για όλες και όλους. Τους ανάπηρους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, την ανάπηρη γυναίκα. Για όλη την ανθρώπινη ποικιλότητα.• Η διαδικασία της χειραφέτησης των αναπήρων είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται για αυτό να πηγαίνουν στο σχολείο, να διεκδικήσουν ορατότητα, να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι ανάπηροι ότι τα ζητήματα της παρεμπόδισης στην καθημερινότητά μας δεν σχετίζονται με τη βλάβη που έχουμε στα σώματά μας. Τα εμπόδια τίθενται από την πολιτεία, τη νομοθεσία και τους θεσμούς της και την αντίληψη της κοινωνίας.• Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη γιγαντώνεται και πρέπει να αναχαιτιστεί. Το στοίχημα είναι μια διαφορετική Ευρώπη, περισσότερο ανθρώπινη. Η πρότασή μας είναι πλουραλιστική, με πολλούς ανθρώπους από τα κάτω.• Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν, καλώ τους συνανάπηρούς μου να ψηφίσουν, με τις δυσκολίες στη διαδικασία που προσπαθούμε να επιλύσουμε, γιατί αυτή η ψήφος θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα επόμενα 30 χρόνια.Με ελληνικούς υπότιτλους για Κ/κωφές/ούς και βαρήκοες/ους.[Σημ.: Για να εμφανιστούν οι ελληνικοί υπότιτλοι θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει το προφίλ σας στα Ελληνικά].#ΕνώνουμεΔυνάμεις #ΠροοδευτικήΣυμμαχία #ΓιαΤηνΕλλάδαΤωνΠολλών #ΓιαΤηνΕυρώπηΤωνΛαών#ΓιαΤουςΑνθρώπουςΠουΑγαπάνεΤουςΑνθρώπους #ΣΥΡΙΖΑ #EUelections2019 ????

Gepostet von Antonios Rellas am Dienstag, 21. Mai 2019

#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές
#disabledlivesmatter #ΕνώνουμεΔυνάμεις
#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές #disabledlivesmatter
Η συνέντευξη που έδωσα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με το Ν και με το Β» με τους δημοσιογράφους, κα. Νατάσσα Βαφειάδου και κ. Χρήστο Λαγαρία, στο Ράδιο Παρατηρητής στους 94,0 FM.

• Η επίσκεψή μου στην Κομοτηνή, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, επειδή είναι μια φιλική και προσβάσιμη πόλη για μας τους ανάπηρους, ένα καλό παράδειγμα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

• Είναι κέρδος ήδη ότι στην προεκλογική διαδικασία βάλαμε την ατζέντα της αναπηρίας αρκετά ψηλά και ακούγονται με τους σωστούς όρους τα θέματα της διεκδίκησης. Αν εκλεγώ θα παλέψω και από την Ευρωβουλή για τα ζητήματα αναπηρίας, γιατί εκεί παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές μας.

• Οι ανάπηροι είμαστε πάνω από 70 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί και λόγω της κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού. Οτιδήποτε θα ήταν δυνατό να βελτιώσει τις ζωές των αναπήρων και έχει οικονομικό κόστος καταψηφίζεται από την Ευρωπαϊκή δεξιά. Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, που τόσο μεθοδευμένα επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

• Οι ανάπηροι ακτιβιστές σε όλη την Ευρώπη διεκδικούμε για όλες και όλους. Τους ανάπηρους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, την ανάπηρη γυναίκα. Για όλη την ανθρώπινη ποικιλότητα.

• Η διαδικασία της χειραφέτησης των αναπήρων είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται για αυτό να πηγαίνουν στο σχολείο, να διεκδικήσουν ορατότητα, να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι ανάπηροι ότι τα ζητήματα της παρεμπόδισης στην καθημερινότητά μας δεν σχετίζονται με τη βλάβη που έχουμε στα σώματά μας. Τα εμπόδια τίθενται από την πολιτεία, τη νομοθεσία και τους θεσμούς της και την αντίληψη της κοινωνίας.

• Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη γιγαντώνεται και πρέπει να αναχαιτιστεί. Το στοίχημα είναι μια διαφορετική Ευρώπη, περισσότερο ανθρώπινη. Η πρότασή μας είναι πλουραλιστική, με πολλούς ανθρώπους από τα κάτω.

• Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν, καλώ τους συνανάπηρούς μου να ψηφίσουν, με τις δυσκολίες στη διαδικασία που προσπαθούμε να επιλύσουμε, γιατί αυτή η ψήφος θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα επόμενα 30 χρόνια.

Με ελληνικούς υπότιτλους για Κ/κωφές/ούς και βαρήκοες/ους.

[Σημ.: Για να εμφανιστούν οι ελληνικοί υπότιτλοι θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει το προφίλ σας στα Ελληνικά].

You may also like