Συνέντευξη στο t-zine.gr

by Admin
Συνέντευξη στο t-zine.gr

#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές
#disabledlivesmatter #ΕνώνουμεΔυνάμεις
#AntoniosRellasEU #euparliament #ευρωεκλογές #disabledlivesmatter
Η συνέντευξη μου στη δημοσιογράφο κα. Marina Galanou και στο t-zine.gr
http://t-zine.gr/synentefxi-me-ton-anapiro-aktivisti-ke-ypo…

• Ο όρος με τον οποίο, ως υποστηρικτές του κοινωνικού μοντέλου, αυτοπροσδιοριζόμαστε είναι “ανάπηρος/η” και “ανάπηρα άτομα”. Είναι η ταυτότητά μας, προϋπόθεση για τη χειραφέτησή μας.

• Θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, για όλες, όλους και όλα που υφίστανται διακρίσεις και στιγματισμό, όπως τα ΛΟΑΤΚΙ, τους πρόσφυγες κ.λπ. Οι ανάπηροι άνθρωποι μπορεί να είναι και πρόσφυγες και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

• Οι ανάπηροι διαχρονικά αντιμετωπίζουμε εμπόδια και αποκλεισμούς στην απορρόφηση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας, με αποτέλεσμα τη μη ισότιμη συμμετοχή μας στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στον πολιτισμό, στο περιεχόμενο της επικοινωνίας και της τέχνης. Περίπου 200.000 ανάπηρα παιδιά δεν πηγαίνουν σήμερα σχολείο.

• Οι αγώνες των δύο κοινωνικών ομάδων, της αναπηρικής και της LGBTI (ΛΟΑΤΚΙ) κοινότητας, είναι κοινοί και ιστορικά συνδεδεμένοι, καθώς δεν απολαμβάνουν ίση μεταχείριση, ενώ συνδέονται σαφώς με απόψεις περί κανονικότητας και κανονικοποίησης.

• Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο. Οι πολιτικές του εθνικισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων με βάση το χρώμα, τη φυλή το φύλο, το θρήσκευμα, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την αναπηρία έχουν ενισχυθεί και η ακροδεξιά, έχει εισχωρήσει σε κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Πρέπει να αναδειχτεί η ιδεολογία τους, ώστε να καταπολεμήσουμε την εξάπλωσή της.

• Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τους ανάπηρους είναι ίδια με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας. Ευγονική, στείρωση ως φιλάνθρωπη αντιμετώπιση στους ανάπηρους που «βασανίζονται».

You may also like